Λαδοτύρι Μυτιλήνης Π.Ο.Π. Γαλακτοκομική Λέσβου 200gr
Το Λαδοτύρι Μυτιλήνης Π.Ο.Π., της Γαλακτοκομικής Λέσβου από τα Χύδηρα, παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα (τουλάχιστον 85% πρόβειο) και ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες σε ελεγχόμενες συνθήκες.
Έχει χρώμα ελαφρό κίτρινο, πλούσιο ποικιλόχρωμο άρωμα, απαλή υφή, ήπια και γεμάτη γεύση.
Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο επιτραπέζιο τυρί, ιδανικός μεζές για ούζο ή κρασάκι.
Το λαδοτύρι καταναλώνεται μόνο του, στο τέλος του γεύματος ή άλλοτε ως μεζές, συνοδεύοντας το τοπικό ούζο.
Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα εκείνα τα φαγητά που ζητάνε ένα κίτρινο τυρί με προσωπικότητα όπως σε σουφλέ ή σε παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές όπως γκιουσλεμέδες, κολοκυθολούλουδα γεμιστά ή σφουγγάτο Μυτιλήνης, προσφέροντας μια εντελώς ξεχωριστή γεύση.
Συστατικά:
Παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, αλάτι, οξυγαλακτική καλλιέργεια, πυτιά.