Ρεβύθια Mέτρια Κοζάνης Κούλη 1kg
Ρεβύθια μεσόσπερμα (μέτρια), καλλιέργειας Κοζάνης. Ομοιόμορφοι κόκκοι, ακέραιοι, ώριμοι, ξηροί, κίτρινου-καφέ χρώματος, μέσου μεγέθους 5mm. Πλούσια γεύση, υγιεινά, νηστίσιμα & vegan. Παράγονται από τους Έλληνες γεωργούς στη δυτ.Μακεδονία, στην Κοζάνη. Τα ρεβύθια είναι παραδοσιακή πρώτη ύλη της μεσογειακής διατροφής με γλυκιά & απαλή επίγευση, γι’ αυτό μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε προσθέτοντας πολλά βότανα και μπαχαρικά.
Το φύτρωμα της ρεβυθιάς είναι υπόγειο και η ανάπτυξή της συνεχής. Στις περιοχές με μεσογειακό κλίμα, στις οποίες ανήκει και η χώρα μας, η διάρκεια της αναπαραγωγικής ανάπτυξης καθορίζεται από την έναρξη της άνθησης και την περίοδο έλευσης της ξηρασίας που σταματά την καρπόδεση. Ενδείκνυται για φθινοπωρινή σπορά, εφόσον η θερμοκρασία του χειμώνα δεν είναι κατώτερη των -8°C. Άλλως, η σπορά γίνεται τον Φεβρουάριο μέχρι και τα μέσα Μαρτίου.
Εκείνο που ξεχωρίζει το ρεβύθι από τα άλλα όσπρια είναι η ποιότητα των πρωτεϊνών του. Οι πρωτεΐνες του ρεβυθιού, που ανέρχονται σε ποσοστό 20-30% κ.β., περιέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα στην άριστη αναλογία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Το ρεβύθι είναι επίσης πολύ πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και κάλιο. Τα ρεβύθια συγκρινόμενα με όλα τα άλλα όσπρια δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό το πιο υψηλό ποσοστό σε σίδηρο. Ακόμα, το χρώμα του σπόρου του ρεβυθιού είναι ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό διάκρισης των ποικιλιών του. Αναγνωρίζονται 21 διαφορετικά χρώματα και αποχρώσεις.