Ρύζι Νυχάκι Κούλη 1kg
Το χρώμα του είναι λευκό και το σχήμα του μακρύσπερμο, είναι κατάλληλο για βράσιμο σε νερό που κοχλάζει ή σε ατμό. Ομοιόμορφοι κόκκοι & σε ανθεκτική συσκευασία. Κάνει για πιλάφι , αλλά και για γεμίσεις (ντολμαδάκια, γιουβαρλάκια κ.α.), λόγω του λεπτού του κόκκου. Είναι σχετικά σκληρό ρύζι και περιέχει λιγότερο άμυλο από τα υπόλοιπα ρύζια. Χρειάζεται γύρω στα 10΄- 12΄ λεπτά για να βράσει.
Το ρύζι είναι ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα των πεδιάδων της Μακεδονίας. Κάθε καλλιεργητική περίοδος ξεκινά για τους παραγωγούς με την προετοιμασία του εδάφους, που περιλαμβάνει το όργωμα & την ισοπέδωση. Την άνοιξη, και κυρίως στις αρχές Μαΐου, ακολουθεί η κατάκλυση των χωραφιών με νερό και η σπορά του φυτού. Στη συνέχεια, το φυτό αναπτύσσεται μέσα στο νερό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να ακολουθήσει η περίοδος της συγκομιδής τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Οι ορυζώνες είναι πολύ σημαντικοί για την πανίδα της περιοχής, αφού λειτουργούν ως τεχνητοί εποχιακοί υγρότοποι, «συμπληρώνοντας» το φυσικό οικοσύστημα. Το μήνα Μάιο, στην αιχμή της αναπαραγωγικής περιόδου των πουλιών, τα ρυζοχώραφα πλημμυρίζουν με νερό για να υποδεχτούν τους σπόρους του ρυζιού.