Κιτρινοκούλουρο Αστυπάλαιας Ηλιάνα 250gr
Συνώνυμο της Αστυπάλαιας!
Ετοιμαζόταν παραδοσιακά κάθε Πάσχα όταν αφθονούσε η χλωρή, το ονομαστό ανθότυρο από ντόπιο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.
Η ονομασία και το χρώμα τους προκύπτουν από την άγρια ζαφορά (σαφράν), το πολυτιμότερο μπαχαρικό στον κόσμο, σημαντικό στοιχείο της ελληνικής κουζίνας από την αρχαιότητα, με έντονη εμμηναγωγό, χωνευτική, καταπραϋντική και αφροδισιακή δράση.
Ζυμωμένο με γάλα, περιέχει υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και ένα συνδυασμό από μπαχαρικά που προσδίδουν μια ελαφρά πικάντικη επίγευση.
Διπλοφουρνιστά, χειροποίητα, χωρίς συντηρητικά και χωρίς ζάχαρη.
Ιδανικό σε σαλάτες και σούπες. Δοκιμάστε το με τυριά και αλλαντικά, με φρέσκα λαχανικά και λίγο ελαιόλαδο. Συνοδέψτε με λευκό κρασί. Απολαύστε το σε συνδυασμό με δροσερά φρούτα (καρπούζι, πεπόνι, σταφύλι).
Συστατικά:
Αλεύρι σίτου, γάλα, ανθότυρο (χλωρή Αστυπάλαιας) 8,5%, μαργαρίνη, φυτικά έλαια, μυζήθρα, σόδα, μαγιά, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, πιπέρι, κρόκος (σαφράν) 0,1%.