Ρύζι Γλασέ Κούλη 1kg
Λευκό, μαλακό και μεσόσπερμο, αδιαφανές, με επιμήκεις κόκκους, με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, το ρύζι γλασέ Θεσσαλονίκης, προσφέρεται για την παρασκευή των νοστιμότερων γευμάτων μας, ειδικά για τις συνταγές που θέλουμε πηχτή υφή, όπως το ρυζόγαλο και οι σούπες.
Η εποχή σποράς του ρυζιού εξαρτάται από τη θερμοκρασία του εδάφους και του περιβάλλοντος. Ευνοϊκές συνθήκες περιβάλλοντος για τη σπορά του ρυζιού δημιουργούνται στη Βόρεια Ελλάδα την περίοδο του Μαΐου. Με συνεχή φροντίδα, πολύχρονη εμπειρία και μεράκι, οι παραγωγοί ρυζιού στο νομό Θεσσαλονίκης καλλιεργούν ρύζι κάθε χρόνο σε κατάλληλα διαμορφωμένους ορυζώνες, με σωστή προκατεργασία του εδάφους και άρδευση.
Το ρύζι είναι το δεύτερο σε σπουδαιότητα σιτηρό στον κόσμο μετά από το σιτάρι και θεωρείται το κυριότερο φυτό παραγωγής τροφής για τον άνθρωπο. Αποτελεί τη βάση της διατροφής του μισού περίπου πληθυσμού της γης. Λειτουργεί ως καύσιμο για το σώμα μας, αφού είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες: η ενέργεια που χρειαζόμαστε παράγεται κατά το μεταβολισμό της γλυκόζης που προκύπτει από τους υδατάνθρακες.