Ρύζι Γλασέ Όσπρια Κιερίου 500gr
Λευκό χρώμα και μεσόσπερμο σχήμα, παράγεται στους ορυζώνες της Μακεδονίας. Λεπτοί, επιμήκεις, αδιαφανείς και ακέραιοι κόκκοι που τείνουν να προσκολλώνται μεταξύ τους καθώς απελευθερώνεται το άμυλο κατά το μαγείρεμα, δίνοντας κολλώδη υφή, γι' αυτό ενδείκνυνται για σούπες και γλυκά.
Προσδίδει πλούσια γεύση και βελούδινη υφή στις συνταγές μας. Χρησιμοποιήστε το σε σούπες και γλυκά, όπως το ρυζόγαλο.
Το ρύζι μπορεί να καλλιεργηθεί σε πολλές διαφορετικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, ακόμα και εκεί όπου άλλες καλλιέργειες αποτυγχάνουν. Σε μεγάλο ή μικρό υψόμετρο, με πηγή νερού είτε τις βροχοπτώσεις ή την άρδευση. Η κατάλληλη προετοιμασία του εδάφους είναι απαραίτητη: όργωμα, ισοπέδωση ώστε να διαμορφωθεί η επιφάνεια του εδάφους, και σπορά. Στις κατακλυζόμενες καλλιέργειες, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, γίνεται και δεύτερη ισοπέδωση, αφού το έδαφος σχηματιστεί με τη μορφή λεκανών.
Τα όσπρια, όπως πολλές κατηγορίες τροφίμων, πρέπει να πλένονται επιμελώς σε τρεχούμενο νερό πριν το μαγείρεμα.