Φασόλια Μέτρια Όσπρια Κιερίου 500gr
Φασόλια λεπτόσπερμα & λεπτόφλουδα, με πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, γρήγορο βρασμό, και χύλωμα που δίνει βελούδινη υφή στις σούπες μας. Είναι εύπεπτα & έχουν ακέραιους οργανοληπτικούς χαρακτήρες. Αναζητήστε το όνομα και την περιοχή του καλλιεργητή που αναγράφεται στη συσκευασία. Ανήκουν στην ποικιλία ‘’Πυργετός’’. Δοκιμάστε τα σε φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο.
Η ποικιλία φασολιών ‘’Πυργετός’’ είναι νανοφυής ποικιλία με σπόρους λευκούς, επιμήκεις, με λευκό οφθαλμικό δακτύλιο. Σπέρνεται την άνοιξη (συνήθως τον Απρίλιο) αφού σταθεροποιηθούν οι θερμοκρασίες πάνω από 12οC και υπάρχει η απαραίτητη υγρασία στο έδαφος, με 9-11 κιλά/στρ. Είναι πρώιμη ποικιλία, προσαρμόζεται σε πολλούς τύπους εδαφών και είναι σταθερή ως προς την παραγωγικότητα. Είναι ευπαθής στο ψύχος. Διατηρητής της ποικιλίας “Πυργετός” είναι το Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών στη Λάρισα.
Τα φασόλια είναι ένας διατροφικός θησαυρός: χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο, χαλκό, σίδηρο, φώσφορο. Ακόμα, περιέχουν ‘’ανθεκτικό άμυλο’’, του οποίου η πέψη είναι πολύ αργή. Με αυτό το τρόπο, ευνοείται η σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η βελτίωση του μεταβολισμού και η ενίσχυση της μικροχλωρίδας του εντέρου.
Τα όσπρια, όπως πολλές κατηγορίες τροφίμων, πρέπει να πλένονται επιμελώς σε τρεχούμενο νερό πριν το μαγείρεμα.