Φασόλια Μέτρια Όσπρια Κιερίου 500gr
Φασόλια λεπτόσπερμα και λεπτόφλουδα, με πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, γρήγορο βρασμό, και χύλωμα που δίνει βελούδινη υφή στις σούπες μας. Είναι εύπεπτα και έχουν ακέραιους οργανοληπτικούς χαρακτήρες. Αναζητήστε το όνομα και την περιοχή του καλλιεργητή που αναγράφεται στη συσκευασία. Ανήκουν στην ποικιλία "Πυργετός". Δοκιμάστε τα σε φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο.
Η ποικιλία φασολιών "Πυργετός" είναι νανοφυής ποικιλία με σπόρους λευκούς, επιμήκεις, με λευκό οφθαλμικό δακτύλιο. Σπέρνεται την άνοιξη (συνήθως τον Απρίλιο) αφού σταθεροποιηθούν οι θερμοκρασίες πάνω από 12°C και υπάρχει η απαραίτητη υγρασία στο έδαφος, με 9-11 κιλά/στρ. Είναι πρώιμη ποικιλία, προσαρμόζεται σε πολλούς τύπους εδαφών και είναι σταθερή ως προς την παραγωγικότητα. Είναι ευπαθής στο ψύχος. Διατηρητής της ποικιλίας "Πυργετός" είναι το Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών στη Λάρισα.
Τα φασόλια είναι ένας διατροφικός θησαυρός: χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο, χαλκό, σίδηρο, φώσφορο. Ακόμα, περιέχουν "ανθεκτικό άμυλο", η πέψη του οποίου είναι πολύ αργή. Με αυτόν τον τρόπο, ευνοείται η σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, η βελτίωση του μεταβολισμού και η ενίσχυση της μικροχλωρίδας του εντέρου.
Τα όσπρια, όπως πολλές κατηγορίες τροφίμων, πρέπει να πλένονται επιμελώς σε τρεχούμενο νερό πριν το μαγείρεμα.