Φασόλια πλακέ Καστοριάς Κούλη 1kg
Λευκά, ομοιόμορφα φασόλια μεσόσπερμα πλακέ, μέσου μεγέθους κάτω από 2cm, με οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, βραστερά και με λεπτή φλούδα, όπως και όλα τα φασόλια της Καστοριάς και ευρύτερα της περιοχής της Μακεδονίας.
Στον νομό Καστοριάς, η περίοδος σποράς εντοπίζεται στο χρονικό διάστημα Απριλίου - Μαΐου. Οι θερμοκρασίες της περιοχής ανταποκρίνονται άριστα στις απαιτήσεις του φυτού, καθ’ όλη τη διάρκεια του βιολογικού του κύκλου. Η φασολιά ευδοκιμεί σε θερμές περιόδους του έτους και δεν αντέχει στον παγετό. Θερμοκρασίες κάτω από 15oC και πάνω από 30oC είναι βλαβερές για το φυτό. Οι ορεινοί όγκοι που περιβάλλουν τις περιοχές καλλιέργειας στην Καστοριά, εξασφαλίζουν τη διατήρηση δροσερού καλοκαιριού, παρέχοντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης.
Με σταθερή ποιότητα στα προϊόντα τους, με ασφαλείς και ορθές πρακτικές, με ποιοτικούς ελέγχους και προσεγμένη διαλογή από έμπειρο γεωπόνο, τα τελικά προϊόντα των αδελφών Κούλη που φτάνουν στα χέρια μας αποκτούν τις καλύτερες προδιαγραφές.
Τα φασόλια αποτελούν μία καλή πηγή των βιταμινών και ειδικά της ομάδας Β, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, το φολικό οξύ και η πυριδοξίνη.Περιέχουν 1-3% λιπίδια κατά βάρος αναλόγως το είδος. Τα λιπαρά οξέα τους είναι κυρίως λινελαϊκό, λινολενικό, παλμιτικό και ελαϊκό οξύ. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και τα κορεσμένα λιπαρά οξέα συνήθως αντιπροσωπεύουν το 55-87% και 12-28% του συνόλου των λιπιδίων του φασολιού αντίστοιχα.