Καλάθι
Δεν υπάρχουν άλλα προϊόντα στο καλάθι σας
Φακές Εγκλουβής Κούρτης 500gr
Συνταγή μαγειρέματος,
Υλικά:
300 γραμμ. Φακές Εγκλουβής, 4-5 σκελίδες σκόρδο, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 ματσάκι ρίγανη, λίγο αλάτι.
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φακές τις καθαρίζουμε και τις σουρώνουμε για να φύγουν τυχόν πετραδάκια. Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με κρύο νερό για 10 λεπτά. Βάζουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν οι φακές. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε. Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα. Ρίχνουμε τα σκόρδα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ματσάκι με τη ρίγανη για να αρωματιστεί το φαγητό. Αφήνουμε τις φακές να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να ρουφήξουν όλο το νερό. Έπειτα βγάζουμε τη ρίγανη και προσθέτοντας λίγο λίγο ελαιόλαδο, λιώνουμε ταυτόχρονα τις φακές και τα σκόρδα, έχοντας την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αυτό είναι το στάδιο που κάνει αυτήν την συνταγή ακαταμάχητη. Τελευταίο προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε τις φακές να βράσουν για 5 τελευταία λεπτά.
Συμβουλές:
- Η φακή γίνεται πιο άσπρη και πιο ευκολοχώνευτη όταν τη σουρώνουμε. Από την άλλη όμως χάνουμε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Είναι στο χέρι σας αν θα την σουρώσετε ή όχι.
- Πάντα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Το αλάτι στα όσπρια μπαίνει πάντα στο τέλος γιατί αλλιώς ξεφλουδίζουν
- Το νερό που θα προσθέσουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού πρέπει να είναι κρύο απαλλαγμένο από άλατα και χλώριο.