Χειροποίητη Τυρόπιτα Ιωαννίνων Γάστρα 1000gr
Χειροποίητη χωριάτικη τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα.
Παραδοσιακή πίτα με φύλλο ανοιγμένο στο χέρι.
Προϊόν βαθιάς κατάψυξης.
Οδηγίες Ψησίματος:
- Τοποθετούμε το προϊόν κατευθείαν από την κατάψυξη στο ταψί, το οποίο προηγουμένως το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-60 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
- Μετά το πρώτο τέταρτο βγάζουμε την πίτα από το φούρνο, τη χαράζουμε ελαφρώς στα σημεία που είναι ήδη χαραγμένη και την αλείφουμε με λάδι.
- Μόλις η πίτα πάρει το χρώμα που μας ικανοποιεί τη βγάζουμε από το φούρνο.
Συστατικά:
Ζύμη: Αλεύρι σίτου, νερό, ηλιέλαιο, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι ζάχαρη.
Γέμιση: Τυρί μυζήθρα (55,8%), μπεσαμέλ (33,2%) [ορός γάλακτος σε σκόνη, τροποποιημένο άμυλο, αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, φυτικά έλαια (μη υδρογονωμένο έλαιο καρύδας), αλάτι, σταθεροποιητές (όξινο φωσφορικό νάτριο, θειικό ασβέστιο), πηκτωματογόνο (αλγινικό νάτριο), διογκωτικό μέσο (πυροσφωρικό νάτριο), μπαχαρικά (πιπέρι, μοσχοκάρυδο)], τυρί φέτα (8,8%), λευκό τυρί (8,8%), αλεύρι αυτοδιογκούμενο (6,5%) [αλεύρι σίτου, διογκωτικά αρτοποιίας (όξινο ανθρακικό νάτριο, δισόξινο πυροσφωρικό νάτριο, δισόξινο φωσφορικό ασβέστιο)].
Το προϊόν παράγεται σε χώρο που διαχειρίζεται καρκινοειδή, αυγά, γάλα και προϊόντα με βάση το γάλα, ιχθύες, αραχίδες, σόγια, ξηρούς καρπούς, σέλινο, μουστάρδα, σησάμι, λούπινο και θειώδη.